Navigatorii de pacienți joacă un rol esențial, oferind consiliere, educație și suport personalizat pentru cei afectați de cancer, ajută pacienții să parcurgă labirintul sistemului medical, asigură ghidare de la suspiciunea de boală până la diagnostic și tratament, oferind traducere a termenilor medicali și coordonând comunicarea între pacienți și echipa medicală.

După o consultare inițială și o evaluare aprofundată, vom elabora un plan:

  • Identificarea spitalelor, unităților de îngrijire medicală calificate și centrelor de recuperare sau paliație.
  • Consilierea necesară pentru a înțelege și gestiona birocrația din domeniul medical. -Identificarea resurselor existente la nivelul comunității care pot fi disponibile, opțiuni de plată, decontare etc.
  • Coordonarea schimbului de informații în timp util între pacient și personalul medical implicat.
  • Asigurarea suportului în comunicarea aspectelor importante către membrii familiei, dacă este necesar.
  • Cercetare medicală.

Cum funcționează?

Abordarea personalizată este concepută pentru a-ți da capacitatea de a anticipa ce se va întâmpla. Navigatorul “traduce“ aspectele importante ale diagnosticului și te ajută să obții toate răspunsurile de care ai nevoie.

Navigatorul îți oferă date științifice și informații pe care să le discuți împreună cu medicii tăi, accesul la specialiști, soluții și opțiuni.

De ce e nevoie de navigare în cancer și ce face navigatorul?

Ce facem noi, navigatorii? Traducem boala pentru un pacient nou diagnosticat sau ajutăm un pacient care consideră că nu mai are alternative. Noi suntem cumva o interfață între medic și pacient, între pacient și aparatul birocratic.

Ce este un program de navigatie de pacienti?

Deși un astfel de program se adresează, la bază, pacienților oncologici, el poate fi extins cu succes și pentru alte tipuri de boli cronice precum diabetul, hepatitele, bolile hematologice sau bolile rare.

Scopul unui astfel de program este de a crește rata de succes în investigarea, diagnosticarea corectă și găsirea tratamentului cel mai potrivit pentru fiecare pacient, prin eliminarea barierelor de tip financiar, de comunicare (cauzată de neînțelegerea termenilor medicali, de diferențe de cultură etc), piedici din sistemul medical (programari ratate, rezultate pierdute etc.), de natura psihologica (teama, pierderea increderii in sine etc.), sau de alt tip.

Și voi încheia cu ce le spun tuturor celor pe care-i navighez: Cancerul este o boală personală. Este posibil să reacționezi diferit de ceilalți pacienți care trec prin același protocol terapeutic
Spitalul Samaritean Ciotlăuș Ionela, Spitalul Samaritean
Ciotlăuș Ionela, Spitalul Samaritean

Cerere de programare

Vă informăm că programarea pentru internare va fi considerată finalizată doar după confirmarea acesteia de către spital.

Programare
newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Fii mereu la curent cu cele mai proaspete informații!

Footer image
Footer image 2